Teamtriathlon in Arnhem

In 2016 heeft team TGV Maaspoort zich weten te handhaven in de 3e divisie en hoopt dit seizoen beter voor de dag te komen! Het team is versterkt en ook heeft teamcaptain Mark (Schoonhoven) een mooi aantal sponsoren binnen gehaald. Naast zijn bedrijf Maaspoort is tweewielerspecialist Berkenpeis ook een grote sponor van het team voor de seizoenen 2017 en 2018. Verder wordt het team ook nog ondersteund door Podotherapie Westvoorne, Trunnion BV, Endurance Store, Ultra Outdoor Sports, Steefit Sporttherapie en -massage en Studio Earthbee.

Op de laatste dag van april stond de eerste wedstrijd, een team time trial, in Arnhem op het programma voor de verschillende triathlondivisies. Het team van TGV Maaspoort bestond uit Ralph van der Gijp, Hans Houps, Ronald Tijsseling en Ramon van der Knaap. In de voorbereiding heeft het hele team een aantal keer samen gefietst en is ook getraind op het zwemmen als team.

Met enige verwachting reisden we dan ook af richting Arnhem! Rond de klok van 9 arriveerden iedereen ongeveer ter plaatse. Teamcaptain Mark was al eerder aanwezig en had de tent al opgebouwd in het zogeheten ‘atletendorp’. Naast de andere teamleden, een aantal van hen gingen op de fiets naar huis, was ook sponsor Berkenpeis afgereisd naar Arnhem om het team in actie te zien.

Om 10.50 ging het team van start voor 500m zwemmen. Ramon zou op kop beginnen, gevolgd door Ronald, Ralph en Hans. In de training was alles soepel verlopen. In de wedstrijd ging het echter niet volgens plan… Ronald had een slechte dag en moest al vroeg het tempo laten gaan. Een onverwachte situatie en doordat het gat snel groot was, werd besloten om door te zwemmen. Desondanks werd het zwemonderdeel in een goed tempo afgwerkt.

Het fietsonderdeel van 20 km werd nu wel een stuk zwaarder, omdat Ronald hier de ‘motor’ zou zijn. Nadat Ramon het eerste stuk van het heuvelachtige parkoers voor z’n rekening had genomen nam ‘debutant’ Ralph het tempo over. Al snel bleek dat hij de nieuwe ‘motor’ was! Met lange en sterke beurten hield hij het tempo in de ploeg. Hans deed ook het broodnodige kopwerk, maar moest ook proberen zo fris als mogelijk aan het looponderdeel te beginnen.
Na ruim 34 minuten fietsen moest nog 5 km gelopen worden. Aangezien Ralph en Ramon de betere lopers zijn was het voor Hans afzien over het glooiende parkoers. Met soms een ‘duwtje in de rug’ wist Hans een mooi tempo te halen. Na ruim 22 minuten op het looponderdeel finishten we in 1u 08m en 20s, dit was 4 minuten sneller dan 2 jaar geleden.
Uiteindelijk leverde deze tijd een 19e plek op in een veld van 24 teams. Vooraf hadden we hoger ingezet, maar gezien de omstandigheden toch een mooi resultaat. Ronald toonde karakter en volbracht de triathlon alleen. De (onterechte) gele kaart, die hij krijg bij het fietsen, zorgde voor een nog grotere kater bij hem!

Voor de volgende wedstrijd in Weert, een sprint triathlon, is er genoeg motivatie om deze prestatie te verbeteren!

Hopelijk is er dan weer net zoveel support als deze keer!