Goed voor een 18e plaats triathlon Weert

De 2e wedstrijd van het seizoen was in het Limburgse Weert. Een sprintafstand met 750m zwemmen, 19km fietsen en 5km lopen. De opgestelde teamleden waren Hans Houps, Ralph van de Grijp, Remco Palm en Jos Noordegraaf. De verwachtingen waren hoog, we wilde voor een hogere ranking gaan als in Arnhem. In Arnhem had het team goed gepresteerd, maar hadden we hier en daar wat pech, wat resulteerde in een 19e plek. De omstandigheden waren goed in Weert, het loop en fietsparcours was t.o.v. vorig jaar verbeterd en het weer zat mee. Na dat we ons hadden aangemeld, konden we richting start, parc ferme verkennen en onze tent opzetten. Je merkte de gezonde wedstrijdspanning bij een ieder van ons al opkomen. 11:45 richting het kanaal, richting het haventje waar we ter water gingen. Op ranking, per team, werd je het water ingeroepen en mocht je alvast richting vlaggenlijn zwemmen. Opeens klonk er een startschot en kort daarna nog een. Wij lagen nog niet in de buurt van startlijn en moesten aan een inhaalslag beginnen. Het zwemmen was zoals altijd strijden voor je plekje. We kwamen, per toeval, met het voltallige team het water uit. Alle teamleden hadden een snelle wissel en waren op weg voor drie rondes fietsen langs het kanaal. Heenweg wind tegen, terug wind mee. Met een gemiddelde van boven de 35 km/h, waren we behoorlijk snel klaar met de rondes. Weer snelle wissels en drie rondes lopen. Tijdens het lopen werd er tussen de teams gestreden en gekeken naar elkaars positie.

De individuele tijden waren: Jos Noordegraaf: 1:09:16, Remco Palm 1:12:28, Ralph van de Grijp 1:14:39 en Hans Houps 1:15:44. Dit resulteerde in een 18e plek als team en 21e in het algemeen klassement. Het geeft een beeld hoe sterk het deelnemersveld is in de 3e divisie, de tijden liggen dicht op elkaar. Met iedere wedstrijd kan je dus een groot verschil maken.

We kijken terug op een mooie sportmiddag en weer uit naar de volgende wedstrijd in Neunen. Waar een andere discipline op het programma staat, de ΒΌ triatlon. Het komt hier meer aan op een combinatie van duurvermogen en snelheid.

Onze dank gaat uit naar de sponsors en de teamcaptain, mede dankzij hun hulp hebben wij weer mooie sportmiddag mogen beleven.

Namens de teamleden van team Maaspoort/TGV